MITÄ ON CROSSFIT?

CrossFit on tehokas ja monipuolinen liikuntamuoto, johon kuuluu harjoitteita mm. painonnostosta, voimistelusta sekä kestävyys- ja voimamieslajeista. CrossFitin perusajatuksena on kehittää ihmisen toiminnallista suorituskykyä niin, että päivittäisistä haasteista ja arjen askareista suoriutuminen helpottuu. Tähän pyritään tekemällä harjoittelusta mahdollisimman monipuolista, alati vaihtelevaa ja riittävän intensiivistä.

Yksi CrossFitin hienouksista on se, että sitä voi harrastaa kuka tahansa iästä, kunnosta ja liikuntataustasta riippumatta. Tunneilla käy ihmisiä laidasta laitaan, eikä kukaan ole liian huonossa tai hyvässä kunnossa osallistuakseen. Kaikki voivat tehdä samaa treeniä, mutta siitä saadaan räätälöimällä jokaiselle päivän kuntoon sopiva, helpompi tai haastavampi treeni. CrossFitin parhaimpiin ominaisuuksiin kuuluu vahvasti myös yhteisöllisyys ja kannustava kulttuuri, joka vetää jatkuvasti uusia ihmisiä lajin pariin.

Mikäli kiinnostuit CrossFitistä, tule mukaan lajikokeiluun tai starttikurssin kautta tunneillemme. Lisää tietoa jäsenyyksistämme löydät täältä tai jos sinua vielä mietityttää, miten koko homman aloittaisi, voit lukea siitä täältä. Jos sinulla herää kysymyksiä meillä treenaamiseen liittyen, ota ihmeessä yhteyttä.

Nähdään CrossFit Räikällä!

CrossFit sopii kaikille, ei vain kovakuntoisille.

Me ajattelemme, että CrossFitin avulla jokainen voi nauttia paremman fyysisen kyvykkyyden tuomista parannuksista elämänlaadussa. 

CrossFit-harjoittelu sopii sinulle, jos haluat...

...olla energisempi ja jaksaa arjessa paremmin
...kehittyä ja haastaa itseäsi monipuolisesti
...pysyä mukana lasten ja lastenlasten leikeissä
...olla osa kannustavaa treeniyhteisöä
...elää terveellisemmin ja voida kokonaisvaltaisesti paremmin
...saada laadukasta valmennusta
...parantaa fyysistä suorituskykyä, kiinteytyä tai kasvattaa lihasta
...oppia uutta, onnistua ja ylittää itsesi.

Mikä on sinun miksi?

CROSSFIT-SUOMI SANAKIRJA

CrossFit-treenit vilisevät erilaisia lyhenteitä ja merkintöjä, jotka eivät välttämättä asiaan vasta tutustuvalle heti aukea. Siksi olemmekin koonneet alle näistä olennaisimmat ja yleisimmät.


TREENIT

WOD (WorkOut of the Day) - Päivän treeni.

AMRAP (As Many Rounds / Reps As Possible) - Suorita annetun ajan sisällä mahdollisimman monta kierrosta tai toistoa annettuja liikkeitä.

EMOM (Every Minute On the Minute) - Aloita liikkeiden / liikesarjan suorittaminen alkavalla minuutilla eli 60s välein. Samalla periaatteella toimivat variaatioita tästä ovat esimerkiksi E4MOM tai E90s.

FOR TIME - Aikaa vastaan. Suorita treeni mahdollisimman nopeasti.

FOR QUALITY - Laatu edellä. Suorita liikkeet keskittyen erinomaiseen tekniikkaan ja liikehallintaan, aika, toistot tai painot ovat tässä treenissä toissijaiset.

VÄLINEET JA MUUT LYHENTEET

KB - kahvakuula (kettlebell)

DB - käsipaino (dumbbell)

OH - pään yläpuolella (over-head), suorita liike pitämällä painoa/tankoa pään päällä. Esim. OH squat - valakyykky.

T2B - varpaat tankoon -liike (toes to bar).

C2B - rinta tankoon -liike, (chest to bar)

HSPU - käsilläseisontapunnerrus (handstand push up).

DU & SU - tuplanaruhyppy ja yksinkertainen naruhyppy (double under & single under).

1 RM - yhden toiston maksimipaino (one rep max).